Om Oslo Kiteskole

 

 

Oslo Kiteskole holder kitekurs
på Larkollen, Hardangervidda, Haugastøl og på Haukelister.


 

Ring: 92 06 02 83

Epost: infooslokiteskole.no

 

  


 

  

 
 Kiting er en ganske ny sport, hvor man er trukket av en drage når man står på ski, snowboard, mountainboard, rulleskøyter, wakeboard, surfbrett, skøyter, kite-buggy eller kajakk. Sporten blir utført på land, vann, snø, sand, is og i luften og kombinerer kiting, skiing, windsurfing, surfing, skateboarding, skating, snowboarding, paragliding og wakeboarding.

 

 

Hva trenger jeg på et kitekurs?

 

Gode varme klær som tåler å bli skitne. Matpakke og rikelig med drikke.  Vintersko eller gummistøvler, hansker, lua og klær etter vær.

 

 

Er det noe  spesielle forkunnskaper jeg trnger for å være med på et kitekurs?

 

 

Du trenger ingen spesielle forkunnskaper for å være med på et kitekurs, bare interessen er der kan alt kan læres!

Blir man redd når man kiter, er det bare å slippe dragen.  På kursene lærer man gradvis å styre ulike kiter.  Vi sarter med en liten kite første time og avanserer etterhvert til større kiter.

Du får kunnskap om ulike typer kite, om sikkerhet og kiteteknikker.

 

Må jeg ta et kitekurs? Kan man lære selv å kite?

 

 

Kitekursene omfatter ikke bare det å lære kiting og kite teknikker.  Man lærer også en rekke andre ting; sikkerhet, hva finnes av forskjellig utstyr, hva er det lurt / ikke lurt å kjøpe, vedlikehold av utstyr, om forskjellige kitespot og ikke minst blir du kjent med dine fremtidige kitekompiser.

 Å kjøpe seg en kite er ikke som å kjøpe seg en fotball og leke på sletta. Det følger et visst ansvar når du har kiten i lufta. Du må ha kunnskap om hvordan kiten fungerer og hvilke krefter den genererer.  Mange nybegynnere undervurderer kreftene i kiten.  Det er fort gjort å skade seg selv eller andre om man ikke kan rigge eller styre kiten riktig. Vinden genererer store krefter, og når den får fart, kan linene mellom deg og kiten være skarpe som kniver. Etter endt videregående kurs nivå 2 skal man føle seg trygg nok til å sette i gang og lære mer på egenhånd.

 På et kurs lærer man en del teori om vindforhold, hvordan kiten flyr, hvordan man rigger kiter og kitens sikkerhetsmekanismer. I tillegg får man mye trening av å fly kiten mens erfarne instruktører hjelper til. På slutten av kurset vil man, om vindforholdene er optimale, suse bortover på rulleskøyter, ski eller prøve å komme seg opp på fjell brettet eller snowboard. En annen fordel med kurs, er at du får prøvd å fly forskjellige typer kiter, noe som er til hjelp den dagen du selv skal kjøpe din første kite.